понеделник, 27 януари 2025 г.

Крем супа от тиква

           Продукти: 
 400 гр. тиква
 300 гр. картоф 
 1 голям морков 
 1 глава лук 
 1 ч.л. сол
 1 ч.л. червен пипер
 черен пипер
 лют червен пипер 
 50 гр. масло 
 300 мл. прясно мляко
Приготвяне: Тиквата, картофите, моркова и лука се обелват и нарязват на средни по големина парчета. Поставят се в тенджера и се заливат с вода колкото да ги покрие, слага се солта и червеният пипер. Варят се, докато омекнат.
   Пасират се с пасатор заедно с маслото и горещото мляко. Пасира се до получаване на еднородна смес. Подправя се с черен пипер и лют червен пипер на вкус и се връща на котлона за 5 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар