неделя, 1 април 2012 г.

Пълнени чушки с кайма и ориз



за 17-18 чушки
    Продукти:
1 кг. кайма
1 ч.ч. ориз  (чаша от 240 мл.)
1 голяма глава лук
300 мл. рендосани домати
2 ч.л. чубрица
сол и черен пипер на вкус
1 ч.л. червен пипер
3 с.л. олио
50 мл.вода

      За соса:
3 с.л. олио
2 с.л. брашно
2 яйца
1ч.ч. кисело мляко

     Приготвяне:
Лука се нарязва на ситно, ориза се измива, всички продукти се омесмат хубаво. Получената смес се оставя за половин час да постои. Чушките се пълнят с получената смес, нареждат се в тенджера, отгоре се слага чиния и се налива вода до ръба на чинията.
Варят се около 50 минути.

         Приготвяне на соса:
 брашното се запържва до златисто в олиото на тих огън и се разрежда до гладка смес с водата от пиперките Млякото, яйцата и солта се разбиват и се добавят към соса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар