неделя, 26 февруари 2012 г.

Селския Хляб на Ердинч


 
 Вода...............................400мл...........300мл
Пресен лимонов сок.....3/4чл.............1/2чл
Сол.................................1+1/2чл.........1+1/4чл
Захар..............................0.....................1/2чл
Брашно..........................650г(*)...........500г (300бяло + 200 пълнозърнесто или обратно)
Мая(instant)....................2чл.................2чл

Ако желаете, може да добавите и следните подправки:
Челебитка посевна........2чл
Пш Зародиш..................1/2чл
Ленено семе..................1чл
Семе от ръж(смачкано)..1чл

(*) -оригинала е със пълнозърнесто, но количеството брашно може да се смени/комбинира със различни вид брашна.
-ако се желае бухнал хляб количеството на бялото брашно да е най малко 50%

програма: основна / френска
кора: средна

    ИЗТОЧНИК

Няма коментари:

Публикуване на коментар