неделя, 1 април 2012 г.

Ликьор тути фрути

    Продукти:
1литър домашна ракия без анасон и дъвка или водка
1 кг. захар
плодове по избор 300-400 гр. от вид -малини, ягоди, капини, боровинки, челеши, праскови, кайсий, дюли за каквото се сетите.

аз сложих - боровинки , малини , ягоди , круши , сини сливи без костилки, праскови

 Приготвяне:
В 3 литров буркан се сипва ракията и захарта и се разбъркват да се разтвори захарта. Добавят се плодовете, дребните се слагат цели а големите се нарязват на парчета, всичко се разбърква, буркана се затваря и се слага на тъмно и хладно място.
 Може да се консумира 1 месец след слагането на последния плод.
Колкото повече отлежава толкова по-хубав става.




източник:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=836.0

Няма коментари:

Публикуване на коментар