valya
петък, 30 март 2012 г.
Тиква с грис
Продукти:
1.5 кг тиква ( обелена и рендосана)
1ч.ч. брашно
1ч.ч. грис
1ч.ч. захар
5 с.л.захар за карамелизиране
1. бакпулвер
1 ч.л. канела
50гр. краве масло - разтопено
Карамелизират се 5 с.л. захар и се разстилат по дъното на тавата (или захарта се карамелизира в тавата).
Всички сухи продукти се смесват.
Тиквата и сухите части се разделят на 3 равни части.
1/3 от тиквата се разтила върху карамела, след това се слага 1/3 от сухата смес.
Така докато свърши.
Започва се с тиква и се завършва със сухата смес.
Полива се с маслото
пече се в умерена фурна до готовност.
източник: bg-mamma
1 коментар:
Анонимен
12/18/2017 3:28 сл.об.
Прекрасен сладкиш!�� Лесен,лек и много вкусен!����
Отговор
Изтриване
Отговори
Отговор
Добавяне на коментар
Зареждане на още...
По-нова публикация
По-стара публикация
Начална страница
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Прекрасен сладкиш!�� Лесен,лек и много вкусен!����
ОтговорИзтриване