неделя, 11 март 2012 г.
Кренвиршки
продукти:
около 450гр брашно
100мл. прясно мляко
80 мл. вода
2 яйца ( единият жълтък се отделя за намазване)
10гр. захар
1 ч.лъжица сол
10 гр. прясна мая
40гр. масло разтопено
10 кренвирша
приготвяне:
От продуктите се замесва меко и еластично тесто (аз използвах хлебопекарна, програма "тесто" час и половина.)
Вече втасалото тесто се разделя на 10 равни части и се оформят на топки, които се оставят за 10 минути да починат. Една по-една топките се разточват на въженца, увиват се около кренвирша и се нареждат на разстояние една от друга в тава застлана с хартия за печене. Оставете да втасат 20-30 минути, намажете с белтъка.
Печете в загрята до 180 градуса фурна 15-20 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар