неделя, 11 март 2012 г.

Кренвиршки



   продукти:

около 450гр брашно
100мл. прясно мляко
80 мл. вода
2 яйца  ( единият жълтък се отделя за намазване)
10гр. захар
1 ч.лъжица сол
10 гр. прясна мая
40гр. масло разтопено
10 кренвирша

приготвяне:


От продуктите се замесва меко и еластично тесто (аз използвах хлебопекарна,  програма  "тесто"  час и половина.)
Вече втасалото тесто се разделя на 10 равни части и се оформят на топки, които се оставят за 10 минути да починат. Една по-една топките се разточват на въженца,  увиват се около кренвирша и се нареждат на разстояние една от друга в тава застлана с хартия за печене. Оставете да втасат 20-30 минути, намажете с белтъка.
Печете в загрята до 180 градуса фурна 15-20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар