продукти:
за карамела:
800 мл прясно мляко;
5 яйца;
200 г захар;
1 ванилия
за кекса:
1 яйце ;
100г захар ;
100 мл прясно
мляко;
100 мл растително масло;
1 ч.л. бакпулвер ;
100 г брашно;
2 ч. л какао;
приготвяне
За крема: разбиваме яйцата със захарта,
добавяме ванилията и прясното мляко.
За кекса разбиваме яйцата със захарта, добавяме млякото, олиото,
бакпулвера с пресятото брашно и какаото.
Карамелизираме 5с.л. захар във формата за тортата.
Добавяме сместа за карамела.След
това точно в центъра на формата изливаме кексовата смес.Сложете формата в тава
с 2см. гореща вода. Печем на водна баня около 50 мин на 180С. Като изстине
оставете с водната баня в хладилника за една нощ.На следващия
ден обърнете в поднос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар