четвъртък, 1 март 2012 г.

Арабска торта "Кодрит Кадир"




 
        продукти:
за карамела: 
800 мл прясно мляко;  
 5 яйца; 
  200 г захар;
1 ванилия

за кекса:  
1 яйце ; 
100г захар ; 
100 мл прясно мляко; 
100 мл растително масло; 
1 ч.л. бакпулвер ; 
100 г брашно; 
2 ч. л какао;
   
         приготвяне
За крема:  разбиваме яйцата със захарта, добавяме ванилията и прясното мляко.
  За кекса разбиваме яйцата със захарта, добавяме млякото, олиото, бакпулвера с пресятото        брашно и какаото. 
  Карамелизираме 5с.л. захар във формата за тортата.
Добавяме сместа за карамела.След това точно в центъра на формата изливаме кексовата смес.Сложете формата в тава с 2см. гореща вода. Печем на водна баня около 50 мин на 180С. Като изстине оставете с водната баня в хладилника за една нощ.На следващия ден обърнете в поднос.









Няма коментари:

Публикуване на коментар