събота, 5 май 2012 г.
Кайма с ориз на фурна
Продукти:
2 големи глави лук
500 гр. кайма
1 ч.ч ориз
2 ч.ч. пр.мляко
4 яйца
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
сол на вкус
3 с.л.олио
Приготвяне:
В олиото се запържва нарязания на ситно лук до златисто, слага се каймата и започвате да я мачкате докато стане на трохи и се слага се сол на вкус, запържва се като от време на време се разбърква. Към каймата се прибавя ориза да се запържи до стъклено. Слага се червения пипер разбърква се и се сипва 1 1/2 ч.ч. вода слага се чубрицата и след като водата поеме се сваля от котлона.
След като поизстине сместта се разпределя в тава.
Яйцата и прясното мляко се разбъркват слага се сол на вкус и се изсипват в тавата върху каймата и ориза.
Пече се във фурната на 180С до готавност.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар