вторник, 22 май 2012 г.

Шарена трушия











    Продукти:                      
2,5 кг. зеле
2,5 кг. карфиол
2,5 кг. камби или червени чушки
2,5 кг. моркови
2,5 кг. зелени домати
1 връзка кервиз

     Марината:
7 ч.ч. вода
5 ч.ч. захар
4 ч.ч. оцет
1 ч.ч. едра сол
  Всички продукти на марината се смесват и се слагат на котлона докато заври и се разтвори захарта, бърка се за да се разтвори по бързо.


  Всички зеленчуци се нарязват, слагат се в голямо корито и се заливат с горещата марина.
Объркват се и се оставят да престоят една нощ. Пълни се в буркани като се натъпква хубаво и се затваря с капачки.
  Стерилизират се 5 минути.

                     



Няма коментари:

Публикуване на коментар