петък, 25 май 2012 г.

Хляб на бързата програма

280 мл. айрян ( 1:1 )
2 с.л. олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 ч.л. оцет
480 гр. брашно
14 гр. жива мая

    На бързата програма -2 часа
      700 грама

Ако е необходимо се добавя още брашно, трябва да се оформи хубава топка тесто. Ако е твърдо тестото се добавя малко вода, а ако е много лепкаво и маже под бъркалките малко брашно.
За да стане хубав хляб трябва да се следи тестото.
Това важи за всеки хляб.

Как трябва да изглежда тестото и как не трябва.


                                    мокро                              ок                       сухо




клипчетата с тестото са на Ердинч от бгмама

Няма коментари:

Публикуване на коментар