вторник, 3 април 2012 г.

Медени мечета

 
  Продукти:
1 к.ч. олио
1 к.ч. захар
1 бр. яйце
1/2 ч.л. хлябна сода
1 с.л. кисело мляко
1/2 с.л. канела
3 с.л. топен мед
брашно, колкото поеме за тесто, което може да се точи

     Приготвяне:
Разбива се яйцето със захарта. Прибавя се олиото, содата, разтворена в киселото мляко, канелата и меда последователно. С брашното се замесва тесто, което да може да се точи. От него се разточва лист с дебелина около 1 мм.От листа се изрязват кръгчета с помощта на чашка. На половината кръгчета се изрязват очички, с помощта на капачка от паста за зъби или от капачка на фулмастер.Изрязаните кръгченца от очичките се ползват за ушички, като се поставят от горната страна на горямото кръгче, което е главичката на мечето. Под очичките в средата се слага едно малко топченце от тестото за муцунка на мечето. Другата половина от големите кръгчета се оставят плътни.Пекат се в умерена фурна. Внимава се да не се изгорят, защото се изпичат бързо. Когато изстинат се слепват с мармалад едно плътно кръгче и едно с дупчици за очички и ушички.


         
ИЗТОЧНИК 

Няма коментари:

Публикуване на коментар