неделя, 26 февруари 2012 г.
Тиквеник
продукти:
1 пакет кори за баница Белла
1.300 кг (или около това) тиква
краве масло за намазване
захар по 1- 1.5 чаена лъжичка за поръсване на плънката във всяко руло(гледайте обясненията долу).Увеличете захарта,ако обичате по-сладичко.
канела,индийско орехче,ванилия
за заливката:
2 яйца
1/3 (или малко повече) ч.ч. прясно мляко
сода бикарбонат на върха на ножа
1 ванилия
за глазурата:
сок от половин лимон
пудра-захар(толкова,колкото да се получи нещо,като каша)
0.Тиквата рендосваме или нарязваме ситно в блендера.Не я задушаваме,остава сурова.
1.Взимаме една кора,намазваме я леко с краве масло (аз не го разтопявам,рисувам направо с пакетчето няколко черти върху кората).
2.Отгоре слагаме друга кора.Поръсваме я с канела,няколко прашинки индийско орехче и ванилия.
3.Отгоре слагаме тиквата,някъде 3 големи супени лъжици с връх.Разпределяме я равномерно,като гледаме да не стигаме чак до краищата на кората.Поръсваме тиквата с 1-1.5 чаена лъжичка захар.
4.Завиваме 2-те кори на руло.Повтаряме процедурата с останалите двойки кори.
5.Една тава намазваме с олио.Постиламе на дъното една от корите.Върху нея едно до друго започваме да редим рулата.
6.След като сме ги наредили,нарязваме ги напречно.Така се получават квадратчетата(които се виждат на снимката). Ако ви е останала 1 кора може да я накъсате на малки парченца и да поръсите тиквеника с тях.Така ще придобие леко "рошав" вид.
7.Приготвяме заливката от 2-те яйца,содата,млякото и ванилията.Заливаме с нея квадратчетата,като гледаме,тя да се разпредели равномерно.
8.Тук-там отгоре слагаме малки парченца масло.
9. Печем тиквеника на умерена фурна.
10.След изпичането напръскваме го с глазурата от лимонов сок и пудра -захар
ИЗТОЧНИК
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар