сряда, 29 февруари 2012 г.

Спагети с доматен сос


  Продукти:
1 пакет спагети
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
200 гр. шунка (може да се замести с кайма, кренвирш, телешки салам...)
700-800 гр. домати (рендосани)
риган, чубрица
сол на вкус
1 с.л. масло (или маргарин)

  Приготвяне:
 В дълбока тенджера се налива вода. Поръсва се 1/2ч.л. сол и съдът се поставя на включен котлон. Когато заври водата, се добавят 3с.л. олио. Спагетите се поставят внимателно, леко като ветрило. Оставят се във врящата вода за времето което е посочено на опаковката. Когато омекнат напълно, са готови. Тенджерата се оттегля от котлона. Спагетите се прецеждат през гевгир. Слагат в дълбока купа. Разбъркват се още топли с краве масло.
    В тендера се слагат 2с.л. олио. Когато загрее мазнината се слага нарязания на ситно лук и чесъна да се запържат до златисто и се добавя доматения сос, шунката нарязана на дребно, риган,чубрица и сол на вкус.Разбърква се и се вари  докато леко се сгъсти соса.

Поднасят се, като към сварените спагети се прибавя вече готовият сос. Накрая се настъргва сирене или кашкавал по вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар