продукти:
300 грама кайма
A глава лук
1-2 моркова
1 домат ( понякога не слагам)
резен целина
черен пипер
3 супени лъжици ориз
за застройката: 1 яйце, 2-3 супени лъжици кисело мляка
приготвяне:
Настържете лука, морковите и целината и ги сложете да врят на тих огън, в 2л вода. В това време направете малки топченца от каймата . Пуснете ги при зеленчуците, след 20-30 мин. добавете картофа и ориза. След като ориза се свари махнете от огъня, разбийте яйцето с млякото. Прибавяйте към сместа по малко от горещия бульон на супата, като бъркате непрекъснато докато се темперират яйцата (около 2-3 чаши от бульона са необходими) и след това върнете всичко към супата, като бъркате, докато се резмеси с останалия бульон, поръсете с магданоз.
3 супени лъжици ориз
за застройката: 1 яйце, 2-3 супени лъжици кисело мляка
приготвяне:
Настържете лука, морковите и целината и ги сложете да врят на тих огън, в 2л вода. В това време направете малки топченца от каймата . Пуснете ги при зеленчуците, след 20-30 мин. добавете картофа и ориза. След като ориза се свари махнете от огъня, разбийте яйцето с млякото. Прибавяйте към сместа по малко от горещия бульон на супата, като бъркате непрекъснато докато се темперират яйцата (около 2-3 чаши от бульона са необходими) и след това върнете всичко към супата, като бъркате, докато се резмеси с останалия бульон, поръсете с магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар